We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

Het begin van moestuinieren – maart 2017

Het begin van moestuinieren – maart 2017

Natuurlijk had ik al veel eerder kunnen beginnen, maar soms loopt het anders dan gepland 🙂 Maar, na het ontvangen van al die verschillende zaden en knollen gaan we dan toch echt van start!  Allereerst heb ik alle zaden gesorteerd op de maanden waarin ze gezaaid kunnen worden. Gebruikte en schoongemaakte bakjes van Chinees eten zijn perfect om ze in te bewaren, deze heb ik voorzien van de naam van de maand. Daarnaast maak ik gebruik van een gewone zaaikalender, maar ook van de fenologische kalender. De eerstgenoemde gaat uit van de gemiddelde zaaitijd. De fenologische kalender sprak me erg aan omdat deze uitgaat van de groei/bloeitijd van andere gewassen, bv de sering. Als deze bloeit, houdt het in dat de luchttemperatuur, zonuren, en grondwarmte optimaal zijn. Door waarnemingen/experimenten weet men dat je op zo’n moment ook bepaalde groentes kunt zaaien omdat deze dezelfde omstandigheden nodig heeft. Ik wil proberen deze 2 kalenders min of meer samen te voegen voor de planning van het zaaien, een hele uitdaging!Ondertussen heb ik de peulen, tuinbonen, capucijners en doperwten voorgeweekt (zodat ze sneller kiemen) en in kleine potjes voorgezaaid. Omdat deze zaden flink wat kou kunnen verdragen, kun je er vroeg mee beginnen en staan ze nu in de tunnelkas met vliesdoek, wat hopelijk de muizen ontmoedigt om de zaden te stelen. Gelukkig geen zwaar werk en met  voornl  1 hand goed te doen 😉
het eerste zaaigoed
De aardperen zitten al in de grond, de yacon staat nog in een pot en moet wachten tot volgende maand om de grond in te gaan.
Aardpeer
Ook zag ik vanmorgen dat de rabarber boven de grond kwam uitpiepen, het was een gok om ze zo de grond in te zetten afgelopen oktober, maar het lijkt te werken!
De rabarber is wakker!
Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs