We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

Egel rescue – juli 2020

Egel rescue – juli 2020

Bijzonderheden

Naast alle werk in de tuin zijn er soms bijzondere dingen te beleven… Allereerst zien we dit jaar echt veel meer (soorten) vlinders en bijen naast onze eigen honingbijen en ook een heleboel andere insecten hebben ons terrein gevonden. In de poel zijn spontaan lisdoddes verschenen, rond de oever een explosie aan groen zoals bv rode en witte klavers, wilgen, berken, voor ons nog onbekende lieflijke minibloemetjes. We horen kikkers, vaak komt een echtpaar eend s’ morgens vroeg badderen, de eerste klaprozen verschijnen in het bos… We voelen ons rijk dat we dit proces van groei en opbouw mogen meemaken.

Redding

Wat ook fijn is als we bijzondere ‘reddingsacties meemaken. Zoals bv het zelf muizen vangen die het voer van de kippen wegkapen. We doden ze niet, maar zetten ze uit in het natuurgebied achter ons. Verder mochten we gisteren onderdeel zijn van een bijzonder mooie redding… Mijn nichtje Miranda vond een op het oog bijna levenloze egel. Omdat er toch nog leven inzat, besloot ze het diertje naar de egelopvang te brengen in Roosendaal http://www.egelopvangroosendaal.nl. Het bleek 1 van de vele egeltjes die het ook moeilijk hadden door tekort aan water en voeding. Maar zie, nu na ruim een week goede zorg blijkt het diertje weer zo opgeknapt te zijn dat het weer de natuur in kan. Bij ons is er zoveel natuurgebied rondom, dat Miranda voorstelde het diertje hier uit te zetten, met hopelijk meer kans op een goed leven. Een prachtige actie waar ik met liefde aan meewerk! Hier het filmpje/ fotoos van de vrijlating zodat je kunt zien dat ze in een mooi natuurgebied zijn, water en beschutting in de buurt.

 https://youtu.be/k1_5R3KEMnc

Help mee!

Zet dan eens een extra bakje water en strooi wat egelvoer of droge kattebrokjes. En als je een egeltje vind, breng het naar de opvang in je buurt en geef ze ook een 2e kans.

Deel dit bericht:

Eén reactie

  1. Hier een paar weken geleden bij ons achter een gevonden die zich had verstopt in een vuilniszak met mest onder een zeil! We hebben hem er voorzichtig uitgerold onder de heg waar veel bladeren op de grond liggen. En een bakje water erbij gezet en een bakje met kattenbrokjes en een opengesneden appel. Daarna natuurlik niet meer gezien. Dus ik ga uit van een positief resultaat 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs