Langzamerhand begint het 1e veld van de moestuin vorm te krijgen. Stukje bij beetje wordt het paadje gemaakt tussen de afzonderlijke ‘eilandjes’; momenteel hebben we zo 3 eilandjes gemaakt van elk 5 meter lang en een 1.20 meter breed. Door deze breedte hoef je nooit in je moestuinbed te lopen. Volgens het natuurlijk moestuineren hebben we golven gemaakt en beplant/gezaaid met de eerste reeks groente: plantuitjes, wortel, doperwten, tussenin een golf met 1 jarige bloemen om insecten te lokken en diversiteit te hebben; in de holtes van de golven is veelkleurig snijbiet gezaaid.  Om de bosduiven weg te houden van het zaad en enigszins te beschermen tegen konijnen zijn er boogjes gezet en daaroverheen het vliesdoek.  Als alles wat groter is laten we het vliesdoek achterwege.

In het 2e vak zijn ook weer 3 golven gemaakt, waarin nu tuinbonen, doperwten en pastinaak staan. Omdat we in 2 lichtingen hebben voorgezaaid, is de golf voor de tuinbonen niet volledig ingeplant, dat komt later nog. In de holtes is sla geplant en raapstelen gezaaid.

In vak 3 zijn de 2 buitenste golven met capucijners gezet, want die had ik een beetje teveel voorgezaaid….maar ze zijn ook zo lekker, dus dat vinden we niet erg. In de middelste golf staat pastinaak. Achteraf misschien niet zo handig, want deze moet je natuurlijk uitgraven. Maar tegen die tijd zijn de capucijners allang geoogst, dus dat moet niet zo’n probleem zijn. In de holtes dit keer goudsbloem=calendula gezaaid.

Omdat het vliesdoek erg groot was, konden we het over de 3 bedden heen zetten. Het is even uitproberen wat handig is, tot nu toe geeft het geen problemen

En nu maar wachten…. en opletten dat het niet te lang droog blijft, want dan moeten we gaan sproeien 🙂