We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

Nieuw volk – april 2020

Nieuw volk – april 2020

De corona perikelen houden ons thuis, maar het wil niet zeggen dat we stilzitten 🙂 Genoeg te doen, de vroege aardappelen zijn al gezet, tuinbonen, capucijners, doperwten gezaaid….. stap voor stap gaat het weer drukker worden in de moestuin.

Het nieuwste project is nu ook gestart: sinds vanavond hebben we er een nieuw volkje bij: Carnica bijen…. de theorielessen van de cursus imkeren waren net gedaan toen de corona roet in het eten gooide en de praktijklessen+examen werden uitgesteld. Maar de leraar en mentor zijn altijd bereikbaar, en ook hier geldt ‘al doende leer je’. Zodus alle spullen voor het imkeren aangeschaft. We beginnen met 1 volk (1 kast), dat geeft goede gelegenheid om te leren, want het zijn levende dieren waar je je verantwoordelijkheid voor moet nemen!

Ook voor hen willen we zoveel mogelijk op natuurlijke manier regelen, dus de honing die ze nodig hebben om de winter door te komen laten we bij hen en ‘oogsten’ enkel het overschot. Als alles goed gaat, kunnen we in juli mogelijk van het 1e potje honing proeven!

Nu zeg ik wel steeds stoer ‘we’, maar het zal vooral de taak van François zijn om voor de bijen te zorgen 🙂 Honing oogsten en verwerken is meer ‘mijn’ ding!

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Wauw!! Ongelooflijk mooi zeg en wij weten zeker dat de bijtjes blij mogen zijn met zo’n mooi stekje en jullie als zorgzame paps en mams.
    We are sure ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs