We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

Tuin – prairie gedeelte – november 2017

Tuin – prairie gedeelte – november 2017

Hoewel we nog lang niet toe zijn aan het invullen van het grote tuindeel, wist ik wel al vrij snel dat ik een deel wilde invullen met siergrassen. Vaak wordt nadruk gelegd op planten die in voorjaar of zomer bloeien, maar de sierwaarde en het gemak van grassen is zodanig, dat ik er graag meer van wilde leren en gebruiken in de tuin!Nadat ik eea erover opgezocht had hebben we een bezoek gebracht aan Lianne’s Siergrassen in De Wilp waar we een aantal soorten gras hebben aangeschaft; als deze aanslaan kunnen we er meer van zetten of experimenteren met vermeerderen. De prairietuin lijkt een trend, maar als je de showtuin bij Lianne ziet, snap je ook waarom: het geeft rust, de grashalmen wuiven mee met de wind, de bloei is prachtig in een seizoen waarin veel bloemen al afsterven, en in de winter geeft het structuur aan je tuin. Bovendien zijn de grassen mooi te combineren met allerlei bloeiende planten. Het deel waarin we nu grassen hebben geplant, is een deel van de voormalige paardenbak, en dus gevuld met ruim een meter zand…… Teveel en te duur om uit te graven en te vullen met gewone grond, dus gaan we het op een natuurlijke manier proberen op te lossen. Allereerst is er begin deze zomer een flinke laag compost op gelegd, die de verdere zomer kon rijpen.Omdat we afgelopen jaar veel last hadden van overtollig water in dit deel, hebben we er nu ook een flinke laag stro op gelegd; deels om explosieve groei van onkruid te ontmoedigen, deels om mede te zorgen voor grondverbetering en minder ‘zwembadeffect’.  Dit zullen we nog wel een aantal jaren moeten doen voordat het zand verandert in meer vruchtbare goede grond; aan de andere kant zijn er genoeg planten die armere grond nodig hebben; het is zoeken en uitproberen!
Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Een hoop werk allemaal hoor. Knap dat jullie je daar mee bezig houden. De grassen zullen er wel snel staan neem ik aan. Maar de bomen zal toch wel een hele tijd duren voor er iets aankomt? Of valt dat wel mee? Respect hoor! Geen groene vingers hier, behalve als ik met groene verf heb geschilderd 😉 Sabrina vindt dat wel leuk, maar niet op zo’n grote oppervlakte als waar jullie mee bezig zijn. Zet je ook bordjes bij de bomen zodat je weet welke waar staan?

    1. Dankjewel, we vinden het heerlijk om zo bezig te zijn met alles! De fruitbomen moet je de 1e jaren goed snoeien om sterk te kunnen worden, dus ja dat duurt wel even voordat er fruit is. We hebben alles op plattegrond staan, maar inderdaad bordjes zijn handig, want ik ben zelf (nog) niet zo thuis in bomen 🙂 Bij het bos doen we dat niet hoor, niet te doen met zoveel bomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs