Begin deze winter kregen we bericht dat bij het Fruitmuseum Kapelle fruitbomen het veld moesten ruimen omdat de gemeente andere plannen had met het perceel…. hoe zonde!! Het waren allemaal laagstammen van een paar jaar oud. Dus contact opgenomen, en in januari was het dan zover: deel 1 haalden we zelf met een klein vrachtwagentje, een paar weken later kwam de rest met een grote vrachtwagen: alles bij elkaar ruim 250 stuks!!

Oeps……. als je alles zo ingekuild zag liggen was het even slikken….dit zou veel tijd kosten…. gelukkig met extra hulp – dankjewel Jennifer-Niek-Patrick-Paula – is alles op tijd geplant, en kunnen we verder met het volgende punt, namelijk zorgen dat alles dit jaar overleeft! Wij hopen dus op flink wat regen dit jaar, zodat de bodem weer een buffer heeft en de wortelkluiten zich kunnen zetten. Als ze overleven, hebben we een zeeuwse touch in ons brabrantse voedselbos en opnieuw een boel bomen gered. Daar gaan we zeker ons best voor doen!

De bomen staan verspreid, een groot deel tussen de hoogstammen in de boomgaard, een aantal in het 1e stuk van het voedselbos, en de rest in wat we nu nog het tuindeel noemen. Maar steeds meer zoeken we naar beplanting die in voedselbossen thuishoren, dus de benaming ’tuindeel’ is eigenlijk niet meer op zijn plaats 🙂

Met de laatste aanplant heeft het geheel meer ‘body’ gekregen, het wordt zo steeds leuker om rond te lopen.
De foto zegt nu niet zoveel in wintertijd, maar ik ben superbenieuwd en ongeduldig op de komende lente/zomer……