We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

Status juli – droog, nog droger

Status juli – droog, nog droger

Na de zeer droge zomer van 2018 is nu goed te merken dat ook deze zomer bij de hoge temperaturen het tekort van vorig jaar nog niet is ingehaald. Dat betekent dus opnieuw flinke fitness elke avond: elk met 2 gieters alle dorstige nieuwe aanplant van dit jaar EN vorig jaar begieten….. een flinke klus waar we een paar uur mee zoet zijn.

Ook in de moestuin kun je zien dat alles het wel doet, maar niet overdadig. We hebben hier minder gesproeid dan vorig jaar, want we dachten dat het mulchen voldoende zou zijn. Die gedachte was enigzins naief 🙂 droge zandgrond tover je niet in een paar jaar om tot goede vruchtbare grond…

Maar, ondanks alles mogen we niet klagen. We hebben al aardig wat kunnen oogsten zoals bv van de frambozen, bramen, aardbeien, komkommer, peulen, erwten, aardappel, courgette, rucola (in de kas, dat blijft maar groeien!!), uien, knoflook etc. Elk jaar leren we bij, elk jaar proberen we te verbeteren.

En ook in de tuin-in-proces gaat niet alles goed, maar kom je soms verrassingen tegen, deze zorgen ervoor dat we weten waarvoor we het doen… De kardoen bijvoorbeeld (titelfoto), prachtig hoe de bloemen hoog staan en zich langzaam ontvouwt. De guldenroede, die overal verschijnt, staat op punt van in bloei komen…..goudgeel, prachtig die kleur!!

Bloemen bij de poel, spontaan ‘aangewaaid’
De eerste meloen!
‘Vergeten groente’, de oogst van een aardappel die vorig jaar in de grond bleef
Een van de maaltjes peulen en erwten
Deel dit bericht:

Eén reactie

  1. Lekker bezig geweest. Ook ik geniet van de opbrengst van mijn 3 vierkante meter bakken. Gisteren weer Groentecurry gemaakt van alles wat goed was. Zoals wat boerenkool bladeren, bleekselderij, snijbiet,andijvie, een stuk van mijn rode koolraap, boomspinazie, rode melde, erwten, sugersnaps en peultjes, laatste lagen nog in de diepvries en nog wat resten courgettes, zoete aardappel en rode paprika uit de groentela. Uitje erbij, wat curry pasta en kokosmelk toevoegen en samen met de zilvervliesrijst koken. Jammy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs