We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

Zaaien en bewonderen – mei 2020

Zaaien en bewonderen – mei 2020

Maankalender

Ik probeer dit jaar de maankalender van Maria Thun een beetje te volgen; het houdt grofweg in dat de stand van maan/planeten leidraad is wanneer je mag zaaien, stekken, grondbewerken enz. Best ingewikkeld, dus dat wordt ook stapje voor stapje leren door te doen (en heel vaak teruglezen ‘hoe zat het ook alweer?’). Ik ben benieuwd of ik verschil ga merken in groei en oogst….Ik had ook nog pootaardappels van vorig jaar, maar te weinig plek in de moestuin (ja echt…..), dus deze staan nu in de voortuin 🙂 Waarom ook niet…. De laatste 2 aardappels als ’testje’ in een oude metalen mand, door steeds grond aan te vullen kan de plant flink groeien en is het supermakkelijk oogsten; heel handig dus ook voor mensen met een kleine tuin of balkon. Door de verbouwing heb ik nog niet alles gezaaid, dus de periode – 26 mei-7 juni – is de volgende ronde.

Loslaten

Stiekem laat ik ook al meer ‘los’, planten mogen tot bloei komen, en zo werden we al eerder verrast met nieuwe plantjes van bv bronsvenkel, rode melde, calendula, borago, boomspinazie en pastinaak, dit jaar ook met zonnebloemen, deze heb ik uitgeplant naar een plek van mijn keuze :). Elk jaar wordt de grond beter door mulchen en eigen compost, je ziet dan ook dat de planten het steeds wat beter gaan doen!

Bewonderen

Deze tijd is ook geweldig om alleen maar rond te lopen en te verwonderen hoe sterk de natuur is. Na de droogte van afgelopen 2 jaar is toch alles aan het groeien, soms leek een boom/plant dood te zijn, maar kijk goed: soms zie je ineens onderin bij de grond toch een paar blaadjes of knopjes waardoor je weet dat er toch leven in zit. Nu alles ‘ineens’ groen is, zien we dat er meer gegroeid dan we dachten, het bos begint vorm aan te nemen, op de wal groeien boompjes plotseling boven ons uit, trossen bessen die veel beloven, honingbessen die al aan het rijpen zijn… Zeker in deze coronatijd zijn we dankbaar dat we hier elke dag van kunnen genieten, kijk maar mee.

Deel dit bericht:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs