We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

Zwermen! Juni 2020

Het fenomeen dat een koningin met een deel van het volk vertrekt om elders een nieuwe woonplek te zoeken. Dit doen ze om op die manier het volk te vermeerderen. Uit de overgebleven bijen wordt een nieuwe koningin ;gemaakt door enkele cellen te blijven voeren met koninginnegelei.

Een ervaren imker zal vast kunnen zien wanneer het volk zich klaarmaakt om te gaan zwermen…. wij werden er enigzins door overrompeld. Gelukkig was Francois nog op tijd om ze te kunnen “scheppen” en in een nieuwe kast te zetten. Zolang je de koningin erbij hebt, zullen de bijen nergens naartoe gaan, ze volgen en beschermen haar. We hadden die dag er dus ineens een kast bij.

Groot was onze verbazing toen amper een paar dagen later, opnieuw een volk er op uit wilde 🙂 Dit keer was ik er bij, zodat ik e.e.a. op foto kon zetten en filmen. Erg indrukwekkend om zo’n zwerm te zien, hoe eenvoudig om ze in de emmer te “scheppen” en “uit te gieten” op hun nieuwe kast. Verrassend hoe rustig ze waren en direct aan de slag gingen in hun nieuwe onderkomen.

En nu hebben we dus 4 kasten…….

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs