We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

Fruitboomgaard – Peren info

Fruitboomgaard – Peren info

Bijdrage : FrançoisEen beschrijving van de fruitboomsoorten die we hebben geplant. Omdat een lijst van ongeveer 24 soorten erg lang zou zijn, verdelen we dit per soort; voor elk fruit een apart artikel. Nog niet alle info is verzameld, dus deze artikelen worden zsm aangevuld.
Beurre Hardy Dit is een bijzondere fijne hand – en herfstpeer. De vrucht van de peer is tamelijk groot met een roestbruine stevige schil.Het vruchtvlees van de Beurré Hardy is wit, zacht, sappig, zoet en aromatisch. Het is een sterke groeier, uitbuigen is daarom noodzakelijk. De bloeitijd van de hij is tamelijk vroeg, de bloesem is wit.
De boom draagt goed, maar is beurtjaargevoelig. De peer kan geplukt worden van september tot oktober. De boom is in hoog- en laagstam te telen. De keuze was heel simpel, deze peer bevrucht heel veel andere peren. (bron: www.oude-fruitbomen.nlBonne Louise d’Avranches is een zeer oude handpeer die nog maar weinig in Nederland wordt geteeld. Het ras is in Frankrijk gekweekt door M. Longueval te Avranche en was reeds vóór 1780 in de handel. De matig snel groeiende boom vormt een smalle, steil opgaande kroon met een sterke harttak. De Bonne Louise d’Avranches kan zichzelf niet bestuiven, maar kan wel parthenocarp vruchtzetten. De peer kan omstreeks half september geplukt worden. De vrucht van Bonne Louise d’Avranches is klein, slank en groen met mooie donkerbruin-rode blos. Het is een iets zure, sappige handpeer met een aangenaam aroma. Dat deze peer nog weinig in nederland is, sprak ons zeker aan. De oudheid van het ras heeft ook meegespeeld in de keuze. Het lijkt ons een lekker peertje om zo te plukken van de boom en wandelend door de tuin te nuttigen. (bron: wikipedia
Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs