We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

In blijde verwachting… december 2019

In blijde verwachting… december 2019

Nadat de structuur van de tuin was gezet met de poel, het bos, de boomgaard, moestuin en grootste deel van de omheining, gingen we als vanzelf rondkijken wat we nog zouden kunnen toevoegen….

Ooievaars

Eerst kwamen we in aanraking met de term voedselbos. Dit sprak ons zo aan dat we ons direct gingen verdiepen en plannen uitwerken om dit in onze hele tuin te verwerken. Tijdens een cursus van Wouter van Eck over dit onderwerp zagen we dat hij een ooievaarsnest in Voedselbos Ketelbroek had gezet! We waren meteen superenthousiast en al snel namen we contact op met de maker, Henk van Zetten uit Wageningen. Hoe mooi zou het zijn als we de jonge ooievaars, die komend voorjaar komen, van een huis konden voorzien! De plaats was ook snel beslist: bij de kippen, zodat eventuele jongen veilig zouden zijn achter het hek. Bovendien zouden zij onze kippen ook beschermen tegen roofvogels. Win-win 🙂

Dus…. vandaag was het zover!! Met regen, onweer, hagel en de hulp van Marco is het nest (op paal) in 4 uurtjes gezet!! De uitdagingen van de paal op de locatie te krijgen en het plaatsen, stabiel zetten en alles vastzetten ging in goed overleg, er waren dan ook niet veel strubbelingen gelukkig!

Hierbij een paar fotoos ter illustratie. We gaan natuurlijk komend jaar vol verwachting het nest in de gaten houden en houden jullie op de hoogte!

Deel dit bericht:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs