We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

Planttijd – oktober 2019

Ook al beginnen veel planten af te sterven of zich klaar te maken voor de winter, er is nu toch veel te doen; een van die karweitjes is dit keer rabarber splitsen en uitplanten. Met dank aan Derck en Elks kregen we naast een aantal bessenstruiken ook een aantal flinke bonken rabarber die mogelijk nooit zijn gesplitst. Of het gaat werken zullen we komend jaar zien, maar we hebben nu een flink aantal planten in zowel de moestuin, de siertuin als het voedselbos. Ze kunnen tenslotte een flink aantal jaren op dezelfde plek staan, en met hun grote bladeren zijn ze ook decoratief in de tuin. Win-Win. Afgelopen jaar is een plant zelfs gaan bloeien! Prachtig, hoewel het ten koste gaat van de eetbare stengels.

Na het splitsen en planten kregen ze allemaal een flinke schep compost; dit uit de bak die we vorig jaar hebben opgebouwd. Van een volle bak blijft uiteindelijk minder dan de helft over, maar het geeft voldoening om zo je eigen compost te kunnen maken! De bladcompost- ook van vorig jaar- is kruimeliger, aangezien dit voornamelijk van eikenblad is, gebruiken we dit in plaats van turf, enkel voor de bosbessen. Hoe meer bomen we hebben. hoe meer variatie in blad, dus dan kan de compost ook naar de moestuin. Ik denk dat ik nog wel een aparte bak blijf maken voor de bosbessen die wat zuurdere grond willen.

Wat ook al geplant is, is de knoflook en winterui. En natuurlijk een flink aantal bloembollen, hoewel ik eigenlijk weer te enthousiast was…. na 150 bollen planten had ik het wel weer gezien… gelukkig verwilderen ze. Als de muizen ze tenminste niet weer opeten 😉

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs