We hebben nieuwe biologische producten toegevoegd, kom langs bij onze winkel.

Wintertijd – december/januari

“In de winter is er niets te doen in de tuin” – volgens velen een rustperiode voor tuiniers. Niets is minder waar! Voor het planten van bomen en struiken is juist de perfecte periode: 1. de groei/sapstroom ligt stil, 2. je kunt vaak de planten met kale wortel kopen (dus niet in een pot) wat een stuk goedkoper is. Een nadeel kan zijn dat het vriest waardoor je niet kunt/mag planten en je de planten moet inkuilen. Wij zijn begonnen aan het laatste ‘bos/struweel’ deel, een ruime 700 bomen/struiken van 1 meter hoog. Gezien de vorst en persoonlijke omstandigheden staan deze nu ingekuild, maar voordat alles begint te groeien moeten ze geplant zijn, dwz vóór eind maart dus! Overigens, de coniferen (deels) snoeien en takkenril maken heeft onverwacht wat meer prio, want onze avonturier pup Bono ontdekte een paar plaatsen waar hij door de coniferenhaag heen kon!

Verder is het tijd om alle groentezaden te controleren en een planning te maken wanneer en waar alles voor het komende jaar (voor)gezaaid moet worden. Als je wil beginnen met een moestuin, kan ik je zeker de website www.mooiemoestuin.nl aanbevelen; hier heb ik zelf ook al veel informatie gehaald!

Ondanks het lage tempo zijn we toch regelmatig bezig, al was het maar met onze honden rond te lopen en plannen te bedenken 🙂

Hierbij nog wat foto’s met de vooruitgang van de laatste maanden:

Ingekuilde bomen/struiken,
tbv struweel en bosrand laaste deel
Achter de kas snoeisel van de conferen opgeruimd tbv te planten struweel.
De toppen moeten nog afgezaagd worden.
Dichtmaken doorgang dmv takkenril.
Bono kan er nu niet meer doorheen 🙂
Cornus Kousa ‘Big Apple’ -eetbare vruchten!
Links en rechts van de palen/te maken pad geplant
Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere blogs